Frankrijk Villas heeft een gevarieerd aanbod vakantiewoningen, villas en appartementen in de regio Bourgogne (Frankrijk). Zoek en boek op Frankrijk Villas eenvoudig je vakantiehuis voor een vakantie in de regio Bourgogne.

 

Onze selectie

Zoekresultaat

Vakantiehuis Bourgogne

Bourgogne: het Bourgondische Frankrijk

Midden in de wijnstreek kun je vanuit je vakantiewoning genieten van Bourgogne. Deze bourgondische regio heeft veel te bieden wat betreft eten, maar ook de natuur en steden zijn hier wonderschoon! Ontdek wat deze regio van Frankrijk te bieden heeft en sluit iedere dag af met een uitgebreid diner.

Een villa met zwembad huren in Bourgogne

Bourgogne is een echte wijnstreek en dat betekent dat er vele wijngaarden zijn om langs te rijden. De regio Côte d’Or heeft vijf wijnroutes die je kunt verkennen als wandelaar, met de fiets of per auto. Neem een fles mee terug naar je vakantievilla, waar jullie aan het zwembad nogmaals proosten op de vakantie. Ook het kanaal van Bourgogne wordt getekend door zijn schoonheid. Dit kanaal is meer dan 200 kilometer lang en brengt je langs vele dorpjes. Huur een boot, vaar onder de talloze bruggen door om en geniet ondertussen van de omgeving. Met een vakantiehuis in Bourgogne kun je het heerlijk rustig aan doen en je dag helemaal indelen zoals jij dat wilt.

Boek een proeverij in culinair Bourgogne

Bourgogne is rijk aan vele mooie steden en dorpen. Bezoek vanuit je bungalow de middeleeuwse steden Bibracte of Semur-en-Auxois, of breng een bezoek aan Dijon, die ook wel de “stad van honderd kerktorens” wordt genoemd. Vergeet uiteraard niet om een pot mosterd te kopen, want dat is waar deze stad bekend om staat. Liefhebbers van wijn mogen wijnhoofdstad Beaune niet overslaan. Tussen de karakteristieke stadsmuren vind je hier volop wijnproeverijen, -kelders en een speciaal museum. Neem plaats op een terras om te genieten van een glas, aangevuld met een kaasplankje.

Waarom een vakantiehuis in Bourgogne?

In Bourgogne valt er genoeg te beleven. Huur een vakantiehuisje in de natuur en ga wandelen in het regionale park Morvan, waar je een mengeling van bergen, steile rotsen en kabbelende beekjes tegenkomt. Maak lange fietstochten, wandel langs de wijngaarden of bezoek een klooster en sluit je dag af met een lokaal geproduceerd glas wijn. Actief of relaxed, Bourgogne kun je op je eigen tempo ontdekken.